Duurzaamheidsagenda 2015-2018

Capelle aan den IJssel: duurzaam en groen

Capelle aan den IJssel is een levendige stad in ontwikkeling. In 2015 heeft Capelle de titel: De Groenste Stad van Nederland’’ gekregen. De komende jaren willen wij samen met u werken aan een groene en gezonde leefomgeving. Samen met bewoners, bedrijven, organisaties & scholen werken we aan duurzame projecten om energie te besparen, duurzame energie op te wekken en onze gemeente verder te verduurzamen en te vergroenen.

Dit doen we vanuit een 7-tal thema’s: Energiecampagne Wonen, Energieke Scholen, Duurzame VvE’s, Groenere Tuinen, Platform Duurzaamheid, Greendeal Zorg en Buitensport. Vanuit elk thema worden door een team van medewerkers en vrijwilligers activiteiten en acties georganiseerd om u te stimuleren en te begeleiden in organisatie en uitvoering bij het nemen van duurzame maatregelen in en om uw huis.

Heeft u een tip of een goed idee? Neem dan contact met ons op! Wij stimuleren initiatieven vanuit de bewoners van harte! U kunt uw tip of idee zenden aan: energiewijzer@capelleaandenijssel.nl