Tegel eruit, Groen erin!

In het kader van de decemberactie: 50 x 1 meter groen cadeau heeft Stichting CapelleWerkt op 21 december de eerste tegels voor groen vervangen langs een gevel in Capelle Schollevaar. De actie zorgt voor een groenere uitstraling van Capelse gevels en dat water bij hevige regenval beter wordt afgevoerd.

De landelijke trend van de laatste jaren is om steeds meer tegels in tuinen aan te leggen, in plaats van groen. Vooral tijdens hevige regenbuien zorgt dit steeds meer voor wateroverlast. Daarom stimuleren we met de campagne Tegel eruit, Groen erin, iedereen actief om tuinen te vergroenen. “Hoe meer groen in de stad, des te meer plekken waar het water op natuurlijke wijze in de grond kan zakken en dus niet uitkomt op het riool”, licht wethouder Duurzaamheid Josien van Cappelle toe. “De ludieke actie in december sluit hier goed op aan. Alle kleine beetjes helpen, je hoeft hiervoor echt geen grote tuin te hebben. Want al die kleine beetjes groen vormen tezamen in Capelle een enorme natuurlijke lappendeken.”

Daarnaast hebben bloemen en planten een positieve impact op de uitstraling van de omgeving, zelfs als het kleinschalig is. Wethouder Van Cappelle: “Het vergroenen van het muurtje voor het gemeentehuis is daar een goed voorbeeld van. Met een kleine ingreep en op een relatief klein oppervlak hebben we hier een mooie diversiteit aan bloeiende planten en struiken kunnen planten.”