Word Tuinambassadeur!

Kom naar de informatiebijeenkomst op donderdag 2 februari!

Capellenaren met groene vingers opgelet! De gemeente zoekt inwoners die als ‘tuinambassadeur’ willen optreden. Tuinambassadeurs zijn vrijwilligers die hun omgeving adviseren over hoe tuinen eenvoudig duurzamer kunnen worden gemaakt. Wie interesse heeft is van harte welkom op een vrijblijvende informatiebijeenkomst op donderdagavond 2 februari.

  • Heb jij enige ervaring met tuinieren en wil je die kennis overbrengen?
  • Vind je het leuk andere mensen vanuit jouw tuinpassie enthousiast te maken voor een groenere tuin?
  • Ben je bereid vragen over groenere tuinen te beantwoorden?
  • Ben je minimaal 4 uur per maand beschikbaar?

Dan zijn we vast en zeker op zoek naar jou!

 

Door de combinatie van steeds hevigere regenbuien en steeds meer mensen die hun tuin betegelen, stroomt er steeds meer water naar het riool. Het riool is echter niet geschikt voor de afvoer van zoveel extreme hoeveelheden regen. Daarom maakt de gemeente Capelle zich al langer sterk voor het vergroenen van tuinen. Meer groen in de tuin helpt water op een natuurlijke manier af te vloeien en zo wateroverlast te voorkomen. Bovendien maakt het de Capelse leefomgeving groener.

“Maar niet iedereen heeft natuurlijk groene vingers of zin om veel tijd in de tuin te werken”, zegt wethouder Duurzaamheid Josien van Cappelle. “Dit roept vragen op hoe je dan toch kunt meehelpen aan het voorkomen van wateroverlast. Dat is waar de tuinambassadeur om de hoek komt kijken! De tuinambassadeur geeft praktische adviezen, tips en antwoorden op allerlei vragen. Bijvoorbeeld op de vraag: hoeveel moet ik in mijn tuin vergroenen? Hoe houd ik mijn tuin onderhoudsarm? En wat gaat het mij kosten?”

Kennis en vaardigheid
Het is de bedoeling dat de tuinambassadeurs vanaf het voorjaar worden ingezet om andere mensen met grijze tuinen enthousiast te maken voor meer groen in hun tuin en hen hierin te adviseren. Wethouder Van Cappelle: ‘We zijn op zoek naar mensen met allereerst passie voor groene tuinen, maar die ook beschikken over enige kennis en vaardigheid over het vergroenen van tuinen. Bij voorkeur beschikt een tuinambassadeur zelf over een natuurvriendelijke tuin.”

De tuinambassadeurs nemen de komende maanden deel aan enkele kennis- en netwerkbijeenkomsten en ze krijgen de beschikking over materialen om uit te delen zoals een informatiefolder en bloemzaadzakjes. Maar eerst vindt op 2 februari de vrijblijvende informatiebijeenkomst plaats voor iedereen die interesse heeft. Locatie is het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden kan via tuinen@energiewijzercapelle.nl