Succesvolle startbijeenkomst energiebesparing Eilanden- en Baaienbuurt

Voor de bewoners van de eilanden- en baaienbuurt werd vorige week maandag 13 februari in het OBS de Tweemaster een speciale informatiebijeenkomst georganiseerd over energiebesparing. Er was veel belangstelling voor de collectieve inkoopactie, want bijna 100 bewoners waren aanwezig tijdens deze avond.

Aan het einde van de avond waren er al 36 aanmeldingen voor een scan.

 

Bewoners kregen informatie over energiebesparende maatregelen die zij kunnen aanbrengen in hun woning, én hoeveel er hierdoor bespaard kan worden op de energierekening. Wethouder Duurzaamheid Josien van Cappelle opende de avond, daarna gaf zij het woord aan Dick Biesta van het Energie Collectief Capelle (ECC). “Vooral bij de oudere woningen waar u in woont valt veel te winnen door isolatie, HR++dubbel glas en een HR-ketel. Ook vooral zonnepanelen hebben een groot effect en kan al tot €700 besparen op jaarbasis”, vertelt hij vol enthousiasme aan de volle zaal.

Hierna konden aanwezigen twee workshops bijwonen over isolatie en zonnepanelen, die verzorgd werden door de Woonwijzerwinkel. Aansluitend vonden tafelgesprekken plaats waarbij vragen gesteld konden worden aan het ECC. Vragen die aan bod kwamen gingen vooral over het vervolgtraject door de ECC-vrijwilligers.

Het was een geslaagde avond waarbij bewoners tegen een sterk verlaagd tarief, een afspraak konden maken voor een energiescan van hun woning. “Met de scan krijgt de bewoner inzicht in welke maatregelen voor hen het meest gunstig zijn en krijgen zij tevens na de aanvullende maatregelen een energielabel voor hun woning, dat nodig is bij de verkoop van je huis om ook de waarde te verhogen”, vertelt Biesta. Aan het einde van de avond waren er al 36 aanmeldingen voor een scan.

Doe ook mee en profiteer van de voordelen van gezamenlijk inkopen
Gezamenlijk inkopen van zonnepanelen biedt veel voordelen voor bewoners! Daarom heeft het Energiecollectief Capelle (ECC) samen met gemeente Capelle aan den IJssel een actie ontwikkeld zodat bewoners van deze voordelen kunnen profiteren: een kwalitatief goed pakket tegen een scherpe prijs!

U kunt nog steeds meedoen! Stuur een email naar energiewijzer@capelleaandenijssel.nl met uw contactgegevens. Wij nemen dan contact met u op om u meer informatie te geven en de mogelijkheden te bespreken.

Hoe werkt de actie
Als u zich aanmeldt voor de actie komt een vrijwilliger van het ECC bij u thuis om alles wat er bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen komt kijken samen met u door te nemen. Tijdens het bezoek gaan we in op uw persoonlijke situatie en wensen. We kijken naar het aantal panelen dat bij uw elektriciteitsverbruik past in combinatie met het aantal panelen dat op uw dak past. Welk type omvormer u nodig heeft en hoe u de aansluiting op de meterkast regelt. Op basis van dit gesprek ontvangt u een offerte van de leverancier.

Meer informatie
Ook als u niet in de gelegenheid was de bijeenkomst te bezoeken, kunt u uiteraard gebruik maken van deze actie. Stuur een e-mailbericht met uw contactgegevens naar energiewijzer@capelleaandenijssel.nl dan nemen wij contact met u op.