Zonnepanelen op dak informatiecentrum Amnestyplein

De komende jaren wordt er gewerkt aan de centrumring. Daarom staat op het Amnestyplein een informatiecentrum. Van hieruit worden de werkzaamheden gecoördineerd en kunnen bezoekers komen kijken naar de ontwerpen maar ook vragen stellen aan medewerkers van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Omdat de gemeente veel energie steekt in het verduurzamen van de stad is ervoor gekozen om zonnepanelen op het dak van het informatiecentrum te plaatsen. De 52 door Zon & Zo geleverde panelen zorgen niet alleen voor de stroom van het informatiecentrum maar hebben ook als doel bewoners van de stad kennis te laten maken met zonnepanelen. op het dak liggen zwarte en blauwe mono-panelen en blauwe poli-panelen, met drie verschillende vermogens. Via een monitor wordt er informatie verstrekt over de panelen en bijvoorbeeld de energieopbrengst ervan. Naast de verstrekte informatie door de leverancier bestaat ook de mogelijkheid om op gezette tijden door vrijwilligers van het Energie Collectief Capelle (ECC) geïnformeerd te worden over de aanschaf van zonnepanelen. Het ECC heeft ook de gemeente geadviseerd bij het plaatsen van de zonnepanelen op het informatiecentrum.

Het plaatsen van zonnepanelen past bij de ambitie van het Capelse college om Capelle aan den IJssel in 2050 een 100% duurzame stad te laten zijn. Om dit te bereiken is ook de hulp van inwoners, bedrijven en organisaties noodzakelijk. Hoe de gemeente met het duurzaamheidsvraagstuk aan de slag wil staat beschreven in het koersdocument Duurzaam Capelle.