Nieuw groen schoolplein voor Het Baken en de Catamaran

Op dinsdag 10 oktober, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, is het nieuwe groene schoolplein van basisscholen Het Baken en de Catamaran geopend. Samen met IJsselkids en Speelwijs vormen zij het kindcentrum de Cormorant. Wethouder Josien van Cappelle (Duurzaamheid) was aanwezig om samen met een aantal leerlingen symbolisch de laatste boom te planten.

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan het realiseren van het derde groene schoolplein in Capelle aan den IJssel. Het nieuwe schoolplein biedt de leerlingen van Het Baken en de Catamaran een andere beleving tijdens hun speelkwartier en na schooltijd. Zo kunnen zij nu met houten balken een brug of een eigen tent bouwen, er ligt een heuvel, er zijn pallets, stokken om mee te bouwen en schors om doorheen te lopen. Ook zijn er nieuwe speeltoestellen die meer beweging stimuleren, picknickbanken, een tribune en een podium. Het buitenspelen is hiermee een stuk uitdagender geworden.

Het nieuwe schoolplein is mede tot stand gekomen in samenwerking met de leerlingen, een bijdrage van de Van Cappellenstichting, het Wijk Overleg Platform en de Lidl. Ook hebben leerlingen van Accent Capelle geholpen bij het planten van meer groen. Er komen nog plantenbakken op het nieuwe plein waar zij groenten gaan verbouwen en ook zijn Het Baken en de Catamaran bezig met afvalscheiding. Eerder dit jaar hebben de basisscholen De Balans en de Fontein hun nieuwe groene schoolplein geopend. Ook heeft Kindcentrum Ontdekrijk (voorheen OBS De Octopus) een nieuw duurzaam en groen schoolplein sinds dit jaar.