Themadag ‘verwarmen zonder gas’

Op zaterdag 9 december is er een themadag bij de WoonWijzerWinkel. Dit keer is het onderwerp ‘Verarmen zonder gas’. In veel Nederlandse woningen werkt de verwarming op fossiele energie zoals aardgas, waardoor we gezamenlijk zorgen voor een te hoge CO2 uitstoot. Om de CO2 uitstoot  zoveel mogelijk te beperken, bereiden gemeenten zich op dit moment voor om de juiste stappen te kunnen zetten in de richting van gasloos wonen. De vertrouwde cv-ketel op gas zal stap voor stap vervangen worden door elektrische warmtepompen en stadsverwarming via warmtenetten. Bent u benieuwd naar wat u zelf al kunt doen om deze overstap te kunnen maken en wat het u kan opleveren? Kom dan naar de bijeenkomst op zaterdag 9 december.

Wat kunt u verwachten?
Op de themadag over verwarmen zonder gas komt u alles te weten over het op een energiezuinige- en duurzame manier verwarmen van uw huis door bijvoorbeeld het gebruik van een (hybride) warmtepompsysteem, elektrische verwarming of biomassa. Wist u dat meer dan de helft van uw energierekening bestaat uit kosten voor verwarming en het gebruik van warm water? Wanneer u kiest voor een duurzame manier van verwarmen, bespaart u flink op uw energierekening en draagt u direct bij aan de bescherming van ons klimaat.

Onze adviseurs vertellen u graag meer over de diverse oplossingen waarmee u uw huis op een duurzame manier kunt verwarmen. Daarbij kunt u de permanent tentoongestelde totaaloplossingen van dichtbij bekijken in onze hal.

Programma:
09.00 – 09.30 uur inloop met koffie & thee
09.30 – 10.00 uur introductie verwarmen zonder gas
10.00 – 10.30 uur presentatie over biomassa
10.30 – 11.00 uur presentatie over elektrisch verwarmen
11.00 – 11.30 uur presentatie over warmtepompen
11.30 – 13.00 uur mogelijkheid tot rondlopen in de hal en het stellen van vragen bij de verschillende opstellingen.

De themadag kent een vrije inloop. U bent van harte welkom om aan te haken bij de presentatie(s) van uw keuze.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de themadag via www.woonwijzerwinkel.nl/themadagen/.

WoonWijzerWinkel
De WoonWijzerWinkel is het regionale, onafhankelijke energieloket voor energiebesparing voor 24 gemeenten in de regio Rijnmond en Haaglanden. Voor betrouwbaar objectief advies over isoleren en andere energiebesparende maatregelen moet u bij de WoonWijzerWinkel zijn!

Bezoekadres
Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam
Telefoonnummer: +31 (0)10 747 01 47
www.woonwijzerwinkel.nl