Nominatie Energiecollectief Capelle

Het Energiecollectief Capelle is één van de genomineerden voor de landelijke Meer dan handen-vrijwilligersprijs. Het Energiecollectief Capelle bestaat uit vrijwilligers die bewoners in hun eigen omgeving adviseren over duurzame energie. Het voornaamste doel van de stichting is de lokale afname van duurzame en schone zonne-energie zo veel mogelijk bevorderen. De vrijwilligers van het energiecollectief werken samen met de gemeente om bewoners te ondersteunen hierbij.

Naast het Energiecollectief Capelle, zijn ook de Dani Eldenstrichting, het Capels Kindercollectief en Anita Woerdenbach van Hockeyclub Capelle genomineerd.

Vanuit de landelijke vrijwilligersprijzen maken initiatieven uit heel Nederland kans op 5.000,- (juryprijs) of € 2.000,- (publieksprijs). Zes genomineerden voor de juryprijs winnen een workshop waarin ze leren hun eigen organisatie te pitchen/presenteren. De beste vrijwilliger maakt kans op een reischeque t.w.v. € 1000,- (juryprijs) of € 500,- (publieksprijs). Via de landelijke website www.vrijwilligersprijzen.nl kunnen mensen tot 30 januari stemmen op hun favoriete kandidaat of initiatie.