Subsidieaanvraag voor zonnepanelen op bedrijfsdaken ingediend

De SDE+ subsidieaanvragen voor het collectief project ‘Zon op bedrijfsdaken’ zijn ingediend bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).  Het gaat om 17 bedrijfsdaken en 14.300 zonnepanelen. Totaal goed voor een potentieel zon-PV vermogen van 4,3 megawatt.  

Inmiddels zijn alle SDE+ subsidieaanvragen in de gemeente Capelle aan den IJssel ingediend. Dat betekent dat de aanvraag is gedaan, en dat het nu wachten is op de beschikkingen. RVO heeft hier uiterlijk 13 weken de tijd voor, verwacht wordt dat medio juni/juli 2018 er meer bekend is. Aankomende weken worden de ondernemers op de hoogte gebracht van de status van de subsidieaanvragen, en worden de vervolgstappen van het collectief project verder toegelicht.

Zodra de beschikkingen door RVO toegekend zijn en de voorfinanciering rond is, ontvangen de ondernemers een uitnodiging voor een kick-off bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst presenteert ECONNETIC een plan van aanpak met als doel: het realiseren van de installaties en het optimaliseren van de individuele business case.