Waait de wind ook in uw voordeel?

Sinds 2016 hebben wij in Capelle aan den IJssel onze eigen windmolen staan. Jaarlijks wekt de 150 meter hoge windmolen duurzame energie op voor zo’n 2.000 huishoudens. In 2020 moet 14% van de energie in Nederland duurzaam zijn en met de windmolen leveren we een bijdrage aan de regionale opgave voor productie van duurzame energie. De verwachte uitstoot is 3 MW en dit levert een reductie op van 3.000 ton Co2-uitstoot per jaar. De molen heeft een levensduur van 20 jaar of langer.

Investeren in de windmolen
Het is mogelijk om te investeren in de Capelse windmolen in de vorm van een obligatie. Dit wordt WindVermogen Kralingseveer genoemd. Hoe harder het waait, hoe meer rente u krijgt. U krijgt in ieder geval 3% rente. En als het harder gaat waaien, dan kan dit oplopen tot 4% of zelfs 5,6% rente. U investeert eenmalig een bedrag. Hierover krijgt u 3% tot 5% per jaar. Het door u ingelegde bedrag wordt in tien jaar inclusief rente aan u terugbetaald.

Wat gebeurt er met uw inleg?
Van elke euro van uw inleg wordt 2/3 deel geinvesteerd in (de exploitatie van) de windmolen. Het resterende deel gebruiken we voor andere of toekomstige duurzame energieprojecten van HVC. Zo brengen we samen duurzame energie dichtbij!

Speciaal voor omwonenden
Omwonden van de windmolen (inwoners in Capelle aan den IJssel en Rotterdam*) hebben als eerste recht op inschrijving voor WindVermogen Kralingseveer. Dit kan van 28 maart tot 28 april 2018. De inschrijvingsperiode is daarna nog open t/m 30 juni 2018.

Bekijk deze website voor meer informatie.