Repair Café: Weggooien? Mooi niet!

Denkt u dat uw koffiezetapparaat niet gerepareerd kan worden?  De reparatiekosten te hoog uitvallen? Of denkt u dat het makkelijker is om een nieuw apparaat aan te schaffen? Het Repair Café biedt de uitkomst. Bij het Repair Café Capelle werken vrijwilligers die uw apparaten vakkundig  repareren voor een vrijwillige bijdrage. En door spullen na gebruik een tweede leven te geven, verminderen we de hoeveelheid afval.

Sinds 2009 bestaat de landelijke vereniging Repair Cafés die in veel steden zijn vertegenwoordigd. In Capelle aan den IJssel is sinds 2014 een Repair Café actief en kunt u ook op het terrein van de Gemeentewerf uw kapotte spullen doneren aan het Repair Café. Geef apparaten een tweede leven en help de hoeveelheid afval verminderen!

Een stukje geschiedenis
Op 18 oktober 2009 organiseerde Martine Postma in Amsterdam de eerste (repareer)bijeenkomst onder de naam Repair Café. Intussen zijn er meer dan 1140 Repair Café’s, verspreid over 29 landen. In een Repair Café krijgen (dierbare) kapotte spullen een tweede leven. Bezoekers zien dat repareren mogelijk is en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze misschien dachten. Maar bovenal ervaren ze dat repareren leuk is. Kom het ook eens proberen!

Nog wat cijfers
De reparaties die worden verricht in de Repair Café’s worden landelijk al een tijdje bijgehouden. Uit de gegevens blijkt dat meer dan 70% van de aangeboden apparaten worden gerepareerd en dat 34% van de reparaties in de productcategorie elektrisch huishoudelijk valt (bv. stofzuigers en waterkokers), gevolgd door fietsen (20%). De categorieën gereedschap, computers en telefoons scoren bijna 7%. Daarnaast kan door die cijfers op termijn misschien ook iets gezegd worden over merken die moeilijk of niet te repareren zijn en over veel voorkomende problemen bij huishoudelijke apparaten.

Kortom: Repair Cafés helpen uw apparaten aan een tweede leven. Weggooien? Mooi Niet!

Kijk voor openingstijden en andere informatie op www.repaircafecapelle.nl