Subsidie toegekend voor project Zonnepanelen op Bedrijfsdaken

Afgelopen voorjaar is Econnetic in samenwerking met de gemeente Capelle het project ‘Zon op Bedrijfsdaken’ gestart. Diverse ondernemers hebben toen aangegeven geïnteresseerd te zijn om mee te doen in dit project. Naar aanleiding daarvan is er uiteindelijk voor 17 bedrijfsdaken een SDE+-subsidie aangevraagd bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Inmiddels is er voor 4 megawatt (ongeveer 14.000 zonnepanelen) aan subsidie binnen. Deze zonnepanelen leveren genoeg  stroom voor ongeveer 900 huishoudens.Door deze subsidie wordt voor grootzakelijke aansluitingen de onrendabele top van een zonnestroominstallatie vergoed.

De ondernemers die in het voorjaar hebben aangegeven interesse te hebben, werden voorzien van informatie over de kansen en het rendement van een zonnestroominstallatie op het dak van hun pand. Bij verdere interesse werd voor de ondernemers een complete rendementsberekening opgesteld en de aanvraag voor een SDE+-subsidie benoemd.

Het vervolg van het traject, de realisatie van de zonnestroominstallaties, zal na de zomervakanties verder van start gaan. De betrokken ondernemers worden van tevoren geïnformeerd.