Energiecampagne Wonen

Icoon Huis Zon - WonenHet project ‘Energiecampagne Wonen Capelle’ heeft een actief team van mensen dat buurtacties ontwikkelt en buurtbewoners pro actief benadert met informatie over de mogelijkheden voor energiebesparende en duurzame maatregelen en mensen hierbij begeleidt in organisatie en uitvoering. Energieverbruik wordt letterlijk en figuurlijk in beeld gebracht door onder meer gevelscans voor representatieve woningen en door het vergelijken van energieverbruik met vergelijkbare woningen. Na analyse van deze gegevens worden inwoners gestimuleerd om maatregelen te nemen. Dit kan zijn door de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen of isolerende maatregelen. Maar vaak kan ook met net iets ander gedrag in huis, je energienota al flink omlaag!

Zonnepanelen DalenbuurtZonnepanelenactie!

Het Energiecollectief Capelle (ECC) heeft samen met gemeente Capelle aan den IJssel een zonnepanelenactie ontwikkeld. Doel van de actie is om de bewoners van Capelle te laten profiteren van het gezamenlijk inkopen van zonnepanelen; een kwalitatief goed pakket tegen een scherpe prijs.
Lees hier alles over de actie.


Energiecampagne Wonen
Het project Energiecampagne Wonen is onderdeel van de Duurzaamheidsagenda 2015-2018. Doelgroep van de campagne is in de eerste plaats de particuliere woningeigenaar. Vanuit Havensteder worden ook huurders geïnformeerd en aangezet tot gedragsverandering, het treffen van energiebesparende maatregelen en/of duurzame opwekking van energie.

Dit project richt zich op de individuele bewoner (in heel Capelle aan den IJssel) maar voert daarnaast in wijken ook een wijkgerichte actie uit. In die wijken gaan bewoners -met ondersteuning- samen energiebesparende maatregelen aanbesteden en laten uitvoeren, tegen een gunstiger tarief dan wanneer ieder dat individueel doet.

Om bewoners aan te zetten tot energiebesparing wordt gebruik gemaakt van energie-ambassadeurs. Zij onderzoeken energie in hun eigen woning en brengen het onderwerp energie onder de aandacht in onder meer het wijkoverleg, wijkverenigingen en tijdens bijeenkomsten in de wijken. Op dit moment, eind zomer 2016, zijn er succesvolle acties geweest in twee wijken en starten we in september een nieuwe actie in de Dalenbuurt.

Informatieve sites:
Op diverse sites is al veel te vinden over subsidies, duurzaamheidsmaatregelingen et cetera. Hieronder treft u een aantal links aan naar informatieve & nuttige sites:

Op de site van de Woon Wijzer Winkel vindt u alle informatie voor het verduurzamen van uw woning.

 

Op de site van de Woon Wijzer Winkel vindt u alle informatie voor het verduurzamen van uw woning.

Logo Energie Collectief Capelle

Kennisplatform in Capelle aan den IJssel. Het Collectief bestaat uit vrijwilligers die medebewoners in hun eigen omgeving gratis adviseren op het gebied van duurzame energie.

logo milieucentraal

Alles over energie en milieu in het dagelijks leven.

Logo energiebespaarfonds

Hier vindt u informatie over speciale leningen voor energiebesparende maatregelen voor zowel particulieren als verenigingen van eigenaren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web

Laat je inspireren. Pas de tips zelf toe of doe mee met anderen.

logo energieambassadeur

Op deze site vindt u heel veel nuttige links!

Merel

Merelwijk & Merellaan hebben met vele bewoners diverse acties ondernomen om hun wijk duurzamer te maken. Zie Merelwijk en Merellaan.

Benieuwd naar bespaartips en terugleververgoedingen van leveranciers? Zie de website van Energieaanbieding.