Bedrijven

Het project Verduurzaming bedrijven stimuleert alle bedrijven in Capelle aan den IJssel duurzamer te laten ondernemen dan de wetgeving voorschrijft. Dit project is in 2017 toegevoegd aan de Duurzaamheidsagenda. In 2017 en 2018 wordt er extra ingezet op het betrekken van het bedrijfsleven bij de Duurzaamheidsagenda.

De doelstelling van de duurzaamheidsagenda is 5% energiebesparing bij de Capelse bedrijven (totaal 4.000 ton CO2 reductie). Tot nu toe lag de nadruk  vooral op het handhaven en controleren van bedrijven. We merken dat het bedrijfsleven onvoldoende gestimuleerd en gefaciliteerd wordt om bij te dragen aan een duurzaam Capelle. Om onze doelstelling van 5% energiebesparing bij de Capelse bedrijven te realiseren, intensiveren we de aanpak richting ondernemers. Ook zien we kansen voor het Capelse bedrijfsleven als het gaat om de energietransitie, de groene- en de circulaire economie.

Gratis energiescan voor bedrijven
Sinds 2017 biedt de gemeente Capelle aan den IJssel Capelse bedrijven een gratis duurzaamheidscan aan.  Met deze scan krijgen bedrijven beter inzicht in welke maatregelen zij kunnen nemen voor een energiezuinig bedrijfspand met lagere energielasten. Een kans voor Capelse ondernemers om energie te besparen en zelf duurzame energie op te wekken. En dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook een rendabele investering voor bedrijven. Adviesbureau Klimaatroute voert de scans uit bij bedrijven die zich hiervoor aanmelden. Na de bespreking van de resultaten en de maatregelen is er nog een jaar lang begeleiding vanuit Klimaatroute.

Wie een gratis duurzaamheidscan wil aanvragen kan dit doen via energiewijzer@capelleaandenijssel.nl.


Recente berichten: